Träningsvärk!

Mina axlar är stela liksom mina överarmar och lår...nu väntar jag bara in magen så är lyckan fullkomlig. Snart byter jag morgonrocken till träningskläder för en ny dag i träning uppe på Bosön. Vad blir det för spännande utmaning dom hittat på idag mina fina tränare däruppe. Bågskytte? Pingis? Tennis? eller kanske Badminton? ...följt av Mattstyrka å finlir i Bassäng, Tackarrr. Paddelergometern skulle sitta fint, en halvmil intervall med påkopplat magstöd i vågor, kan vara nåt för dagsformen. 

När jag tänker tillbaks på söndagens lopp på 10.67 km från Kalmar över Ölandsbron blir jag full i skratt. Vad tänkte jag på när jag satte mitt mål 30 km? Skulle jag tävla eller vara social? Förberedd, vad innebär det?

Starten gick, löpare överallt. Publikens jubel, mina armar uppsträckt till segergest för oss alla. Efter två kilometer fick jag öppning och kunde äntligen passera proppen. Jag manade på mig själv..Bra där Karin, catcherbilen tar inte dej först! Vid Kalmarsidans brofäste, där vi på grund av säkerheten fick bryta i fjol.. vid första vätskekontrollen, smög sig en volontär upp vid min sida. Jag var fast besluten att inte stanna upp, tog Red Bull i farten och en mugg vatten mellan knäna medans jag rullade vidare i vissheten av hennes neonfärgade väst.  "Hej, jag kommer att finnas här strax bakom för din trygghet över bron" .."Hej där, härligt...Välkommen, Karin heter jag".."Tack Karin, Lisa heter jag"...Sen var vi igång uppför bron..hon coachade mig, jag coachade henne. Vi höll ett bra tempo, min tanke att vi körde på platten funkade och jag kände knappt någon ansträngning i stigningen. Pulsen kom upp i 152, jag borde känna mer?

När jag förstod att vi snart skulle skiljas åt vid brotoppen, började vi småprata om bl.a fjolårets Wings For Life och vår olycka i Thailand..och om hunden som löpte duktigt framför, utan att fastna med svansen i rullen... Och hur ofta är man påväg i rulle över Sveriges längsta bro?* Fotafotafota! "Lisa, kan inte du ta ett foto av mig häruppe när vi liks är här?". Det var relativt lugnt på löpare runt om oss, vi stannade upp...fotade i olika vinklar och tittade på den fantastiska utsikten innan vi sa hej. Jag drog iväg nerför bron mest rakt, försökte hålla mig i mitten för att få det plant (förutom att jag inte gillar höjder nåt vidare). Löpare i min väg flyttade sig snabbt på mina rop "kommer på vänstern, kommer på högern". Trodde farten skulle bli högre, förbannade mig själv att vi inte pumpat däcken innan loppet. Fick tid att hejja fram dom som såg ut att ha det tungt, den tredje spyan jag mötte var en som hängde över räcket på Ölandssidan. Den första spyan var redan i början av bron..hårdkokt äggfrukost, hann jag registrera. 

Ingen Cathcerbil ännu, nästa vätskekontroll vid nästa brofäste...Red Bull ger mig vingar, bananbitarna tog jag med skal och allt. Publikens jubel, löparnas coaching..helt enkelt ett underbart lopp fortfarande utan nämnvärd ansträngning. Jag hade kommit till Öland, jag var över bron!

En bit efter passerade polisbilen som låg strax framför Catcherbilen.."F-N..nu kommer catcherbilen...målbilen kommer snart..BILDjä..vul..jag gömmer mig!!!!" Mina tankar cirkulerade i rullstolshjulens fart...så kom orden från en funktionär "Håll till höger så långt du kan när bilen kommer förbi". Hur mycket jag än ville ligga kvar i mitten, sa förnuftet ifrån. Bilen kom, tutade och ur högtalaren hördes "Tack för din medverkan, BRA JOBBAT!" Jag var i mål på årets Wing For Life, med åtta kilometer längre bakom mig än i fjol. Lovligt detta år, men med risk för påpekning för att jag körde min vardagsrulle med Free Wheel. För egen del tror jag extrahjulet sinkade mig i sin räddning att hålla mig kvar i stolen, utan att kastas ur vid minsta sten.

Mina ambitioner var inte att vinna, att vinna över mig själv är skäl nog för mig under alla former. Nästa år ska jag vara osocial och förberedd..nästa år ska jag lura bilen på några kilometer till =P

Nu gör vi en fortsatt bästa dag hörrni...Go for it!

 

Långt där borta genom bussfönstret syns Ölandsbron, den längsta och högsta bron jag nånsin rullat över.

 

*Östersundsbron är längre, men kortare på Sverigesidan enl Wikipedia.

5 May 2015