Vad spelar några blåmärken för roll?

Enormt tacksam att Conny är med på alla tokigheter jag gör. Det här var ett av mina bästa .. Träningsläger med ‪#‎ParasportförbundetJämtlandHärjedalen‬ ..

Skidor, hade jag överhuvudtaget tänkt på skidor innan olyckan? Jag som på ärvda skidor, utan brätten var, den enda som åkte under snön på Längdskidskolan när jag var liten. Lägret i Åsarna med alla härliga människor, gav mig förutom blåmärken, tekniktips att ta med hem, medalj och diplom i Ica Loppet. Tyvärr gick det sämre för Wassbergs skoter som stod vid spåret under träningen. Den var dessutom uppställd i vänsterkurva nedanför en långbacke. Det gick fasen inte att svänga i de dryga 30km/h jag kom. Jag brakade rakt in i skotern, så skidor å kälke flög itu och skotern fick en rejäl skreva. Conny och Andreas, en av våra ledare, var snabbt på plats. Vilken jäkla backe, och vilken smäll. Alla delarna var utspidda och kloka huvuden slogs ihop. En sån här gång är man glad över att inte känna något. Tacksam för experthjälp på plats kunde jag fortsätta. I slutbacken kom jag upp i en hastighet på 43.3km/h!! Det måste varit något fel med min klocka, men fort gick det .. så fort att jag höll på att ta en stor tall i farten, och jag fick kasta mig för att klara ledningsstolpen vid "mål", så ena staven gick av.

När Ica Loppet gick visade det sig att den rätta målgången inte var någon nerförsbacke, den var uppförs. Tillika Sveriges värsta målång fick jag höra efter "stak, stak överlev" mantrat, och att jag slutligen passerat mållinjen. För mig i skidkälke, var det en Tour De Ski stigning!

Eftersom det gått som det gick under träningen, fick jag bästa medåkaren som "ankare". Micke "min livlina" från ‪#‎SWIX‬, var tryggt bakom från start till mål, med mig i sele framför. En otrolig kille som visste precis hur han skulle coacha mig dom 6.5 km i vad jag trodde var ett "Kalle Anka Lopp". Sanningen var att min gps visade närmare 8km utan att vi ens varit på villovägar, och loppet var det största innan Vasaloppet. Jag får säja som reklamen "Ibland lönar det sig att se på TV". TACK Micke ,för att du på ett underbart sätt, tog mig levande genom hela #IcaLoppet.

Ja dom här skidåkarna ska ha en STOR eloge för sitt tålamod. Upp och ner, fram och tillbaks och aldrig en sur min eller klagan. Dom ser överallt fina möjligheter och växande fina skogar i skön natur. Men får jag bara den där tekniken att sitta, ja då kan det på det hela taget bli ännu roligare. Jag bara älskar alla härliga, tålmodiga fixare till ledare för detta FANTASTISKA läger!

Som bonus fick jag träffa två av mina fina vänner. Maria, min barndomsvän å skolkamrat som bor i Klövsjö sedan många år, hälsade på i stugan, och Ann-Christine, min gullevän sedan snart 20 år tillbaks, körde från Östersund för att få en kram. Efter en sån här helg, vad spelar då några mil och ett par blåmärken för roll.

Kääärlek till livet och alla som gör mig så bra. 

10 Feb 2016