Farmorn´s ögon tindrar i härlig Juletid

Nu är julen snart här igen. Tredje julen efter olyckan, min tredje BONUS jul. OJ så mycket som hänt på tre år. Det absolut största som hänt är att jag blivit Farmor. Bland de första ord jag sa på båren var "å jag som inte blivit Farmor än!!!". Hur tänkte jag då? Det var ju rakt ingenting jag kunde göra något åt... heller.

Visst kan jag tänka att mina ben inte är starka nog att leka runt med vår lille klättrare(ännu). Men mitt hjärta är stort nog att rymma all kärlek han ger oss. Det är som balsam för själen när han ringer videosamtal och pussar upp hela luren. Till veckan får jag pussa upp honom på riktigt igen.

Den här julen hade jag tänkt att skippa allt vad kalendrar heter. Första julen gjorde jag ett jätteprojekt, i att med hälen och den STÖRSTA koncentration i koordination, lyckas trycka ner symaskinspedalen så pass att jag fick ihop fyra julkalendrar av Conny´s gamla jeans. Kalendrarna fick namnen, Hjalmar, Hilding, Hilmer å Hubertus. Med enkel biljett, reste dom glittrande och fullproppade med små paket, till fyra av våra barn och deras respektive. Hemma hade jag våran zinkbyrå fylld med paket till Conny och tjejjerna.

Alltså 9 x 24 paket att hitta på och SLÅ IN, var ingen lek törs jag säga...men OTROLIGT kul och tillfredställande. Speciellt de klappar med gåvor till Läkarmissionen, och att alla på Julafton fick bli "Julklappshjältar".

I år hade jag då tänkt att låta bli julkalendern. MEN, när min älskade systerdotter skickade en bild på en av kalendrarna hon just laddat, då var det kört. Nu sitter jag här med en fullproppad kalender igen. Jag har dock samlat ihop mig så pass att fylla den till Conny, med ett paket var dag fram till jul.

Tänk så kul det kan vara att ge, det kan vi gott kosta på oss till varandra. Att ge en liten lapp med kärlek, ett leende, eller kanske en lapp med löftet om att städa badrummet varje onsdag. Det sista var en klapp jag gav min mamma och pappa när jag var liten.

Med Carola på Spotify tindrar jag vidare i härlig juletid. Snart tänder vi andra ljuset bland alla andra.

2 Dec 2016