Long time no C

Ujujuj ... jag har verkligen skämsmössan på, att jag inte uppaterat min sida sedan i mars. På något vis känns det som att översvämmningen i vår källare för bra precis ett år sedan sög musten ur mig totalt! Eller om jag säger så här .. det var droppen som fick hela tillvaron att svämma över. Sakteligen börjar livet att ta form igen, vi håller på att landa.

Städningen har som bekant varit en Paralympisk gren för mig. Bara att dammsuga med dammsugaren i knäet på rullstolen, har tagit tre timmar. Nu pratar vi inte om hela huset, det är två rum med hall, plus vardagsrum och kök i öppen planslösning. Vi har nu tagit in en städerska som kommer några timmar varannan vecka.

Vem tappar inte lusten att laga mat när inspirationen tryter? En inhandling av två kassar mat innebär för mig, upp till 17 moment snabbt räknat. Då tillkommer moment för att få varje vara ner i korgen, vilket också kan vara att jaga nån i butiken som hjälper mig att nå. Istället för att slita sig i bitar vid inhandling av mat och inspiration, har vi börjat med "Linas matkasse för två" ena veckan, "Linas lättlagade kasse" andra veckan och för att inte nämna "Linas Fruktkasse"!

Underbart, helt plötsligt är det både enkelt å kul att få till middagen. Å hör nu ..kassarna blir inburna till köket utan att jag förlorar en enda svettdroppe. Jag har iof tagit både städning och inhandling som ett träningspass, men gissa om det här blev så mycket bättre och Conny kan komma direkt hem efter jobbet.

Vad det gäller min klädförvaring syns äntligen ljuset i tunneln, och har börjat rensa i mitt kaos av kläder. Kan det bli bättre!

Det handlar om att bli MEDVETEN och att PRIORITERA.

Idag är min dag i trädgården för rekreation och återhämtning av själen, en dag för eftertankte och summering. Därför lämnar jag dej här nu med dina tankar och din summering. Vill du får du gärna höra av dig..

 

17 Oct 2016