OFLYT..

05.15..Jag rullar upp för att ta morgonkissen…Vad tyst allt är?..Badrummet kolsvart??..”Conny, det har nog gått en propp…..ööö…eller två…gäsp”…

Han hasar sig ner i källaren, å tar sen trappen upp i TVÅ STEG medans han ropar…”DET ÄR VATTEN FULLA KÄLLAREN!!! Har poolen sprungit läck??!”..

I kolsvarta mörkret, är vi två helnakna som försöker greppa läget. Jag rullar runt med 112 i luren, Conny springer in och ut som Gud skapade honom…han springer runt huset, kollar grannars.

VART F-N KOMMER ALLT VATTEN IFRÅN!!??

På med kläder, brandkåren påväg…

Conny hittar läckan… Det bara morrar i marken bakom huset, utanför vår tomt. Det dike som för länge sedan fanns, det dike som Kommunen glömt, skulle tagit emot detta vatten. Istället hamnade det på vår tomt och i vår källare.

I källaren har vi en hall, badrum, tvättstuga, toalett och två rum. PRECIS ALLA utrymmen var till ca halvmetern fyllt av vatten…och det mesta var dränkt. Nu har vi ju inte bara några saker därnere, å tack och lov inte fler foton, än dessa jag hann att rädda.

För mig handlade det hela om att släppa kontrollen. En röst i mig sa ”Karin..Allt blir som det är tänkt att bli…du behöver inte, och framförallt förstå att..DU KAN INTE ta dig ner i källaren och släpa ut allt..SLÄPP TAGET!”

I skrivande stund är det tre från Skadebolaget som suger vatten, bär ut och rensar bort allt. Dom tog vid efter det att Brandkåren i Mariefred och Strängnäs räddat akutläget med flertalet slangar och jättevattensugare. Hela köket och vardagsrumsgolvet är täckta av foton sedan barnen var små och gamla ”filmisar” sedan jag var liten.

Allt blir som det är tänkt att bli, jag tar mig en kopp kardemummakaffe, rullar ut.. och sätter mig i solen på bron. Jag SLÄPPER KONTROLLEN och nynnar..vatten, stan är full av vatten. Vatten symboliserar känslor, kanske det här var droppen. OFLYT..

"Dr Josefsson" redo för ett Djupdyk..

En allt för liten bild, det du ser är bra mycket större...en panoramabild över köket som blev fotolabb.

14 Oct 2015