Livets Palett

Flera dagar av ”ledighet” fyllda med innehåll. Utväxten färgad, nya slingor kom på plats... Vinsten i konstföreningen upphämtad.. En borttappad vän återfunnen.. Studentmiddag uppe i Huvudsta´n.. Shoppingrunda i Eskilstuna, rullstolen faller i bitar.. Pepparotskött hos grannen.. Svärmor flyttad till fastlandet.. En dag av nästan ”bara vara” i trädgården.. Sommarens första lägereld invigd med Björnfrossa i regnet.. Sista timmen med Silferbielke, när kommer uppföljaren? ..Sen sprang vi hela natten, med Liam Neeson ..innan jag rundade av med fyra vunna auktioner på Tradera. Livets palett kära vänner, livets palett.

Har du satt dig ner i en skön fåtölj och gett ord på din dag någon gång? Det är egentligen inte konstigt att utväxten kommer så fort. Vi fyller, ibland omedvetet, vår dag och förstår inte varför kroppen är helt slut när de lakanssköna fötterna når sitt mål. Om man har känsel till fullo i sina fötter vill säga. Men jag kommer ihåg känslan, och den var riktigt skön om än lite torrfnasig.

Jag har min plats för reflektion i växthuset. Där kan jag sitta i mitt trädgårdsförkläde, med jord under naglarna på den mjuka fårskinnsfällen, höra fåglarna sjunga.. blunda och se bilder fladdra förbi. Bilder både från dagen som är, eller kanske från en lukt som väckt minnet av grön solvarm plastbalja en sommardag när jag var liten. Tid för återhämtning, tid för reflektion…att inte bara rusa genom livets alla så kallade måsten. Kan det vara en present att ge bort till studenten, en skiva kryssfanér med tumgrepp för livets palett? Många tankar kommer till mig när jag sitter där i vila.

Att sitta å gräva i jorden är för mig den största rehabiliteringen för själen. Där ger jag liv åt både mig själv och trädgården. En bok jag så många gånger ångrat att jag oköpte för sju år sedan, hittade jag med ett stort leende igen på en Icabutik i helgen. Äntligen kan jag skriva ner och kartlägga mina små pysslingar därute i kruka och mark. En spännande vecka ligger framför, där både nytt och gammalt får plats.

Efter lilla Svärmors flytt till fastlandet, kom Conny hem med en stor handgjord trätunna. Han hade också med sig en gammal cykelvagn som med en liten ombyggnad kan passa till elrullen. Alltså...GENUIN LYCKA, när jag såg våra nya gamla föremål som nu får sin plats med kärlek här hemma. Ååå vad jag älskar gamla saker med historia. Den lyckan för mig direkt till en annan, när våra nya inropade växter flyttar hem. Den här gången blev det två olika sorters Klematis, en Rödblommande Kastanj och sist men inte minst en Penispeppar. Tro det eller ej, men min förra slaknade under vintern…jag får ta nya tag helt enkelt ;)

Med det avrundar jag dagens inlägg och fortsätter måla från min palett av de vackraste färger som vår Jord kan ge.

Rensandes i vassen Rufsig VildHilda

18 May 2015