Redan måndag igen?!

Ny vecka som är fullsmockad med innehåll liksom förra veckan. Mesta tiden går åt till planering inför aktivitet. Har jag en tid att passa, behöver jag planera vätske- och matintag några timmar innan. Hårt draget styr blåsa och tarm min vardag eftersom jag än inte fått igång nerverna på den delen. Det tar som sagt tid att lära sig min nya kroppen.

Förutom träningen förra veckan, var jag till ortopedtekniska. Mina tår envisas med att kröka sig in under fötterna, speciellt på morgonen innan jag ”gått ut” dom. Det märks speciellt när jag ska sätta på mig skor eller stövlar. Jag kommer ihåg första helgpermisen, för snart ett år sedan, när jag skulle på begravning uppe i Sundsvall. Finklädd, med ortoserna i mina röda kängor bar det iväg denna tidiga torsdagsmorgon. Jag kände redan när Conny hämtade mig uppe på Rehab Station Stockholm, att nåt var galet med fötterna. Fattade inte vad, förrän på kvällen när jag tog av mig kängorna hos syrran… mina tår på högerfoten hade varit invikt under foten hela dagen. Nåväl, förutom att vi jobbar med mina tår dagligen, ska jag nu få ”bananer” att sätta fast under tårna.

Jag träffade också Dr Carl Leufvén på Mälarsjukhuset för mitt årsbesök. Han är verkligen en supermysig läkare, och det är alltid lika roligt att träffa honom. Snudd på tårar, när jag får känna mig speciellt välkommen hos honom. Röntgenplåtarna visade bara gosaker. Läkningen var fin, skruvar och stag satt perfekt. Ingen skruv hade gått av som dom brukar kunna göra. Om jag ville kunde vi, med viss risk, ta bort mitt titanpaket? ”Näe du, det ska till mycket innan jag gör ett sånt ingrepp. Den dag en skruv kommer ut så jag kan hänga väskan på den..då kanske en ny operation blir att tänka på” svarade jag.

Träning tar upp mesta tiden, men i gengäld ger det resultat. Speciellt märker jag det på min bassängträning, jag får mer och mer balans. Nästa vecka kanske jag har möjlighet att ta mig till Bosön för träning. Tills vi får igång vår pool, ska vi också köra kvällsträning nån gång i veckan i Eskilstuna. Idag blir det träning uppe på sjukgymnastiken. Förra gången fick jag ”bannor” för att jag inte tränade baksidan av underkroppen hemma. Nåja, hon har säkert rätt. Så nu blir det plankan och baksideträning framför nyheterna varje kväll. På torsdag börjar stegtävlingen på Tappa.se. Du har väl anmält dig? Team Josefsson är på G för att nå Nordpolen på 50 dagar.

Mysimys har det varit sedan i torsdags, när Alex med sambo Malin kom. Det är skönt att ha barnen nära, alltid rör det igång gamla minnen att skratta eller gråta till. Å nya minnen att spara i hjärtats speciella rum av kärlek.

Tills vi hörs igen, gör dagen idag dag till din bästa…det finns ingen anledning att välja ett sämre alternativ.

2 Feb 2015